Skip to main content

Pizzaboller

Pizza er skikkelig snaddermat og kan lages med lite karbohydrat. Her er en variant i bolleform. Ser de ikke bare supergode ut? Oppskriften har jeg fått av Bente Josefsen, daglig leder i selskapet Frisk uten sukker, som hjelper sukkeravhengige med å bli kvitt sin avhengighet.

Tekst Anne Lene Johnsen Foto Bente Josefsen

Du trenger til pizzabollene (ca. 4 stk):

Til røren:

  • 3 egg
  • 3 dl revet ost
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss loppefrøfiber 
  • Salt (gjerne Real Salt)

Til toppingen:

  • Tomatsaus (se egen oppskrift)
  • Ost, for eksempel skivet gräddost eller ferdig revet ost
  • Pepperoni, kylling, kjøttdeig eller skinke 
  • Paprika 

Slik gjør du:

NB! Ha tomatsausen til toppingen klar før du steker bollene.

Bland alle ingrediensene til røren sammen. Legg deigen som boller med en skje på et stekebrett. 

Stek på 190 grader i cirka 15 minutter.
Ta bollene ut av ovnen og legg på topping. Stek i ytterligere cirka 3 minutter eller til osten er smeltet.

Oppskrift på tomatsaus

Du trenger: 

  • 1 boks knuste tomater
  • Saften fra 1 hel lime
  • 1 chili
  • ½ rød løk
  • Salt og pepper etter smak
  • ½ dl olivenolje

Slik gjør du:

Grovkutt løk og chili. Del limen i to og klem ut saften. Bland med stavmikser eller med kjøkkenmaskin.
Blir det saus til overs, kan du bruke den for eksempel til taco.

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat

Bente Josefsen er spesialisert på sukkeravhengighet og driver firmaet Frisk uten sukker. Hun arrangerer nettkurs og holder foredrag. Les mer om henne og hva hun kan hjelpe med på www.friskutensukker.no


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner