Skip to main content

Planteburger? Ja, det går an!

 

Hamburgere skal være av kjøtt, skal de ikke det? Nei, det synes ikke Jane H. Johansen, som tidligere ikke likte hamburgere – men det var før hun begynte å lage dem uten kjøtt. Boka Kjøttfrie burgere – og alt det gode tilbehøret er resultatet, og hun skriver at boka er for deg som er “vegetarianer, fleksitarianer, kjøtteter eller veganer, kjøttfri mandagstilhenger, deltidsgrønn eller skapveggis”. I tillegg er den altså for deg som bare ikke liker kjøttburgere, eller som vil ha et spennende alternativ til dem. Selv jeg, som elsker mine okseburgere, falt for disse lekre og innbydende oppskriftene.

Boka gir oppskrifter på karbonader og lagd av spinat, aubergine, røtter, nøtter, bønner, fisk, urter, frø, sopp, massevis av krydder og mye mer. Jeg vil nok utelukke noen av ingrediensene og holder meg til hjemmebakte lavkarbobrød (eller intet hamburgerbrød i det hele tatt), men for øvrig er denne kokeboka allerede blitt et artig innslag i min samling med mange varianter som skal prøves. Ikke minst gir disse burgerne en fin anledning til å få i seg mer grønnsaker og plantekost, for det skal vi jo også spise.

LES OGSÅ  Om å legge hjernen på lading

Planteburger? Ja, det går an! / 2017 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Forfatter: Jane H. Johansen

Tittel: Kjøttfrie burgere – og alt det gode tilbehøret.

Utgiver: Cappelen Damm

Utgivelsesår: 2017

ISBN: 9788202541217

Pris: kr 369 kr; innbundet, 133 sider (www. cappelendamm.no)


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner