Skip to main content

Pulserende elektromagnetisk feltterapi kan lindre slitasjegikt

Behandling med pulserende elektromagnetiske felt (PEMF) er lovende når det gjelder å redusere smerte og forbedre livskvaliteten for slitasjegiktpasienter.

Bildet er tatt av naturwohl-gesundheit fra Pixabay

PEMF ble innført i klinisk praksis på 1970-tallet med en enhet godkjent av Mat- og medikamentdirektoratet i USA (FDA) for å få knokkelbrudd til å gro fortere.

En systematisk gjennomgang publisert i Journal of Clinical Medicine 28. mars kaster lys over potensialet til terapeutisk bruk av PEMF for å lindre symptomer på slitasjegikt. Forskerne analyserte 17 randomiserte kontrollerte studier som omfattet 1197 pasienter med slitasjegikt som ble behandlet med PEMF.

Behandling med PMEF reduserte smerte

De vurderte dataene på tvers av forskjellige anatomiske områder, der fokus ble lagt på nivåer av smertereduksjon og forbedringer i pasientens livskvalitet. Funnene tyder på at PEMF-terapi forbedret smertereduksjonen betydelig. Deltakerne reduserte også bruken av smertedempende medikamenter og fikk bedre fysisk funksjon. Saken er omtalt i The Epoch Times 19. april.

Vår kommentar:

Det er gjennomført omfattende forskning på bruk av ulike typer PEMF for å motvirke sykdom og gi bedre helse. Den nye studien føyer seg inn i rekken som viser at dette kan være en effektiv og trygg behandlingsform. Ulikt de fleste medikamenter gir teknologien få eller ingen bivirkninger forutsatt at den brukes forskriftsmessig. IM

LES OGSÅ  Muslingolje bedre enn fiskeolje ved slitasjegikt

Aktuelt fra Helsemagasinet:

PEMF – helbredelse stimulert av meget svak strøm
Mange typer PEMF-teknologi på markedet
Bedre mikro-sirkulasjon med BEMER
SCENAR – russiske kosmonauters hemmelige ”våpen”


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Alle summer mottas med stor takk!  Her ser du vår Spleis.

LES OGSÅ Rådyre medikamenter

Orangutang behandler sår selv med medisinplante / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner