Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Probiotika og kumelkeallergi

Probiotika og kumelkeallergi

Probiotika kan reversere melkeallergi hos spedbarn. I en ny studie fra USA ble spedbarns kumelkeallergi reversert etter tilførsel av bakterien Lactobacillus rhamnosus GG (LGG). Slike probiotika hjelper også tarmen å danne den kortkjedete fettsyra butyrat (smørsyre).

Butyrat bidrar til avgiftning av tarmen for ammoniakk og stoffer som er giftige for nervesystemet. Det ser ut til at spedbarn med kumelkeallergi har en annen tarmflora enn friske personer og at sammensetninga av bakterier i tarmen kan påvirke utvikling av allergier. Da spedbarna i studien fikk tilført probiotika, hadde de ikke lenger markører for allergi i avføringsprøver, i motsetning til dem som ikke fikk probiotika. IM

Kilde:

Canani RB, Sangwan N, Stefka AT mfl. Lactobacillus rhamnosus GG-supplemented formula expands butyrate-producing bacterial strains in food allergic infants. The ISME Journal  2015. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26394008

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar