Skip to main content

Produkttips nr. 2 2017

Ta deg tid til deg selv

Produkttips nr. 2 2017 / 2017 / Helsemagasinet vitenskap og fornuftI en hektisk hverdag har mange lite tid for seg selv i stillhet. Utvikleren av denne appen har gjort det enklere for oss å sette av pauser i hverdagen til avspenning og fokus innover.

Marte Wiik (f. 1982) fra Andøya lengst nord i Nordland er aktiv i et stort yogamiljø på øya. Hun har utviklet en meditasjonsapp som heter «Meditere med Marte»

Appen har en behagelig og rolig forside med to valg for meditasjon samt litt informasjon om Marte og appen. Det ene alternativet er å meditere der Marte som veileder oss gjennom avspenning med fokus på pusten. Det andre valget er å meditere for seg selv, kun med musikk og uten veiledning. Under hvert av de to valgene kan man velge fem, ti eller femten minutters avspenning, som kan gjøres sittende eller liggende. Sekvensene er korte, noe som gjør det tilgjengelig for de fleste i løpet av dagen. Etter å ha lyttet til Martes meditasjonsapp får man tankene på avstand, en pause fra hverdagslige gjøremål og får samlet ny energi.

LES OGSÅ  Nyhet: Allergivennlig proteinpulver

Marte har en behagelig stemme som veileder deg trygt og avslappende gjennom meditasjonsøvelsene. Det er enkelt å følge med og bli en del av ”Martes univers”. Rolig bakgrunnsmusikk komponert av Bjørn Ole Rasch følger oss lett gjennom minuttene. Musikken er vakker og behagelig å høre på. Appen har hun lagd selv, både tekster, stemme og design. BS

Tittel: Meditere med Marte
Lansert: 2016
Pris: kr 85
Hjemmeside: meditere.no
Til salgs i App Store


Probioform Atomisk Jod

Produkttips nr. 2 2017 / 2017 / Helsemagasinet vitenskap og fornuftMange nordmenn, spesielt unge kvinner og gravide lider av jodmangel. I følge professor i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Liv Elin Torheim, er det behov for akutte tiltak mot jodmangel. I motsetning til blant annet Danmark, Sverige og Tyskland, som har satset stort på å berike salt med jod, har Norge satset mer på å berike maten til melkekuer. Dette er en utfordring da inntaket av melk har sunket over lengre tid. Dessuten må man drikke forholdsvis mye melk for å få dekket jodbehovet. En fersk rapport om jod og jodmangel i Norge viser til at over halvparten av norske gravide får i seg for lite jod.

Jod er blant annet viktig for kroppens stoffskifte og utvikling av hjernen hos foster. Jod anses å ha antibakterielle egenskaper, noe som gjør at det også brukes til å behandle hud som er soppinfisert, for eksempel med Candida. Jod kan også være effektivt mot klumper og knuter i bryster og livmor. Dessuten kan det motvirke farlige stoffer som fluor, klor og bromider, som også erstatte jods plass i skjoldkjertelhormonet trijodtyronin.

Siden jod mangler kun ett elektron i ytterste skall, er det relativt reaktivt. Jod finnes derfor oftest sammen med andre stoffer som kalium eller natrium. Probioform jod er imidlertid såkalt atomisk jod, noe som betyr at det ikke er bundet til andre stoffer. Det hevdes derfor å være spesielt effektivt. KH

LES OGSÅ  Norsk gründer med naturlig deodorant

Kontaktopplysninger:
www.probioform.no
info@probioform.no


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner