Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Produkttips nr. 2 2017

Produkttips nr. 2 2017

Ta deg tid til deg selv

I en hektisk hverdag har mange lite tid for seg selv i stillhet. Utvikleren av denne appen har gjort det enklere for oss å sette av pauser i hverdagen til avspenning og fokus innover.

Marte Wiik (f. 1982) fra Andøya lengst nord i Nordland er aktiv i et stort yogamiljø på øya. Hun har utviklet en meditasjonsapp som heter «Meditere med Marte»

Appen har en behagelig og rolig forside med to valg for meditasjon samt litt informasjon om Marte og appen. Det ene alternativet er å meditere der Marte som veileder oss gjennom avspenning med fokus på pusten. Det andre valget er å meditere for seg selv, kun med musikk og uten veiledning. Under hvert av de to valgene kan man velge fem, ti eller femten minutters avspenning, som kan gjøres sittende eller liggende. Sekvensene er korte, noe som gjør det tilgjengelig for de fleste i løpet av dagen. Etter å ha lyttet til Martes meditasjonsapp får man tankene på avstand, en pause fra hverdagslige gjøremål og får samlet ny energi.

Marte har en behagelig stemme som veileder deg trygt og avslappende gjennom meditasjonsøvelsene. Det er enkelt å følge med og bli en del av ”Martes univers”. Rolig bakgrunnsmusikk komponert av Bjørn Ole Rasch følger oss lett gjennom minuttene. Musikken er vakker og behagelig å høre på. Appen har hun lagd selv, både tekster, stemme og design. BS

Tittel: Meditere med Marte
Lansert: 2016
Pris: kr 85
Hjemmeside: meditere.no
Til salgs i App Store

Annonse:

Probioform Atomisk Jod

Mange nordmenn, spesielt unge kvinner og gravide lider av jodmangel. I følge professor i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Liv Elin Torheim, er det behov for akutte tiltak mot jodmangel. I motsetning til blant annet Danmark, Sverige og Tyskland, som har satset stort på å berike salt med jod, har Norge satset mer på å berike maten til melkekuer. Dette er en utfordring da inntaket av melk har sunket over lengre tid. Dessuten må man drikke forholdsvis mye melk for å få dekket jodbehovet. En fersk rapport om jod og jodmangel i Norge viser til at over halvparten av norske gravide får i seg for lite jod.

Jod er blant annet viktig for kroppens stoffskifte og utvikling av hjernen hos foster. Jod anses å ha antibakterielle egenskaper, noe som gjør at det også brukes til å behandle hud som er soppinfisert, for eksempel med Candida. Jod kan også være effektivt mot klumper og knuter i bryster og livmor. Dessuten kan det motvirke farlige stoffer som fluor, klor og bromider, som også erstatte jods plass i skjoldkjertelhormonet trijodtyronin.

Siden jod mangler kun ett elektron i ytterste skall, er det relativt reaktivt. Jod finnes derfor oftest sammen med andre stoffer som kalium eller natrium. Probioform jod er imidlertid såkalt atomisk jod, noe som betyr at det ikke er bundet til andre stoffer. Det hevdes derfor å være spesielt effektivt. KH

Kontaktopplysninger:
www.probioform.no
info@probioform.no

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”

Legg igjen et svar