Skip to main content

Proteinplater

Denne oppskriften gir en optimalt sammensatt ”nødproviant” som er fin å ha med på tur eller hvis du ikke har tid til å innta et optimalt måltid. (Se også vår artikkel om pemmikan i dette nummeret, som virkelig er ”reserveproviant” for tider man ikke har tilgang på næring…!)

Tekst Anne Lene Johnsen     Oppskrift Melissa Thelwall Bjargo


Noe godt i blant?

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no!


Bunnen:

3 store teskjeer proteinpulver (helst myse).

1 dl vann

3 store spiseskjeer nøttesmør (Melissa liker selv 50/50 peanøttsmør og cashewnøttsmør)

3 ss kvernede mandler

Stevia som søtningsmiddel – gjerne med smak

Sjokoladetrekk:

200 g mørk sjokolade (minst 70 % kakao)

2 ss kokosolje eller smør

Bland først proteinpulver og vann. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deretter tilsetter du resten av ingrediensene. Smak til med stevia. Melissa bruker stevia med vanilje eller karamellsmak.

Trykk deigen ned i en silikonform og sett i fryseren mens du smelter sjokolade i vannbad. Ta ut formen og hell over sjokoladen. Strø gjerne med hampfrø, gojibær, nøtter og lignende. Sett tilbake i fryseren til proteinblandingen har satt seg.

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 3 2012

Vipp deretter proteinblandingen ut av formen og skjær i ønskede biter. Oppbevares best i fryseren i Tupperware.


Melissa Thelwall Bjargo (f. 1980) er utdannet kostholdsveileder og driver egen helsekostforretning i Albir, Spania.
Hun prøver å gjøre hverdagen med sine to små barn så lavkarbo/høyfett-tilnærmet som mulig. Melissa driver bloggen
www.melissaspania.no hvor hun presenterer oppskrifter og tanker fra sin hverdag.



Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner