Skip to main content

Puteboller (danske ”hvedeknopper”)

Disse ”bollene”, som aldeles ikke blir seende ut som boller når jeg lager dem, men som små puter, er blitt en super erstatning for boller og ”vaffelkaker”. De smaker naturlig søtt og er supre både alene, med smør eller kokosfett på, og gjerne med en feit ost. Iblant er det vel også lov med litt rørte bær som syltetøy… Putebollene kan fryses. De kan også lett varmes i brødrister. Oppskriften fant jeg på den danske bloggen lowcarb.dk, som drives av Tatjana Albinus.

[icon name=»info» prefix=»fas»] OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

Du trenger:


8 egg

100 gram smeltet smør (jeg bruker Cocosa)

½  dl loppefrøfiber

1½ dl mandelmel

6 ss Sukrin® (erytritol)

1 ts kardemomme

4 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland de våte ingrediensene. Bland de tørre for seg og ha dem i den våte massen. La deigen hvile 10 minutter, og form den så til 12 små boller som settes helt tett på en bakeplate.

Pensle ev. med litt egg eller smør.

Stek bollene på 200 grader i ca. 15 minutter.

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 1 2012

Skjær gjerne bollene i to og rist i brødrister eller varm i ovn når de skal spises.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?