Kategorier
Rå kaker – og mye mer
Ønsker du å kunne lage gode kaker uten gluten, kumelk og hvitt sukker, kan denne boka gi deg inspirasjon og tips. I denne lekre Kakeboka får vi først en neve grunnoppskrifter på hvordan vi lager egne ingredienser som vi bruker videre i hovedoppskriftene, som ulike typer nøttesmør, melk, glasurer og kremer. Deretter får vi en samling kaker – noen rå og andre som skal stekes. Noen oppskrifter er staselige festkaker, som for eksempel matcha- og avokadokremkake, mens andre ifølge forfatteren kan spises til frokost. Matcha er pulverisert, grønn te som kan kjøpes på nett eller i helsekostbutikker. Teen inneholder koffein og l-teanin, to ingredienser som bidrar til bedre fettforbrenning og holder deg våken og avslappet.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Av selve hovedoppskriftene er riktignok bare under halvparten kakeoppskrifter. Resten er oppskrifter på godsaker og snacks, varme og kalde drikker, smudier, grøt, puddinger og is. Forfatter Tiril Refsum driver kafeen Oslo Raw og har tidligere gitt ut boka Rågodt.
Forfatter: Tiril Refsum
Tittel: Kakeboka. Enkle plantebaserte kaker for alle – frie for gluten og hvitt sukker
Utgiver: Gyldendal forlag
Utgivelsesår: 2019
ISBN: 9788205522190
Pris: kr 349; innbundet, 237 sider (www.gyldendal.no)
/wcm_restrict]