Kategorier
Siste innlegg
Redd for rynker? Sukker øker aldringsprosessen
Redd for rynker? Da bør du begrense inntaket av sukker, viser forskning. Høyere «biologisk alder” ble knyttet til sukker og kosthold med mye karbohydrater.
Kan kostholdet generelt og inntak av hvitt sukker spesielt øke aldringsprosessen? Det ønsket en gruppe forskere å få bedre innsikt i.
De studerte 342 svarte og hvite kvinner midt livet. Det viste seg at de som hadde høyere inntak av tilsatt sukker i kostholdet, hadde høyere epigenetisk alder, ofte kalt ”biologisk alder”, enn de med lavt inntak av tilsatt sukker.
Tilsvarende gjaldt for de med et ”sunt kosthold”, som ble definert som et kosthold i samsvar med ”Middelhavskostholdet”. Forskerne mener at det er viktig å redusere inntaket av tilsatt sukker for å motvirke aldringsprosessen.
Skal du forebygge rynker, bør du være nøye med det du putter i deg.
Studien ble publisert i JAMA Network Open 29. juli og er omtalt i The Epoch Times 31. juli.
Vår kommentar:
Selv om den nye studien er en korrelasjonsstudie, føyer den seg inn i rekken som viser at det man putter i munnen, påvirker aldringsprosessen. Hvitt sukker er en av verstingene.
Det finnes imidlertid flere måter å spise på enn Middelhavskosthold for å få god helse, blant annet en rekke typer næringstette lavglykemiske og lavkarbokosthold. Dette er det spesielt viktig at kvinner, som denne studien omfatter, merker seg.
Aldringsprosessen øker med både et generelt næringsfattig kosthold og mengden tilsatt sukker. Satt på spissen: Skal man unngå mange rynker, bør man være nøye med det man putter i seg. IM
Aktuelt fra Helsemagasinet:
En strukturell teori for aldring
Lettvann – mot aldring og for bedre helse
Aldring, ikke overbefolkning
Hud og aldring