Skip to main content

Resistent stivelse

Det ser ut som de fleste eksperter er enige om at når kokt potet avkjøles og spises etter et visst tidspunkt, blir stivelsen omdannet til resistent stivelse og derved har liten eller ingen innvirkning på blodsukkeret. Men hvor lang tid det kan gå, og om poteten kan varmes opp igjen eller bare brukes kald, er mer uklart. Noen mener at det som gjelder for potet, også gjelder for ris og pasta. Hva konkluderer Helsemagasinet med? Thore K. Aalberg

VOF: Så vidt vi kan forstå, forblir stivelsen i ris og pasta resistent etter at den først har vært kokt, deretter avkjølt og så oppvarmet igjen. Hvor lang tid det kan gå før en matvare kan varmes opp etter avkjøling, har vi ikke funnet data om. Er poteten blitt kald etter for eksempel å ha stått i kjøleskap en stund, antar vi at effekten varer. Eksempler på resistent stivelse inkluderer avkjølt havre, ris og andre kornsorter, bønner, grønne bananer og maismel, jf. https://www.healthline.com/nutrition/9-foods-high-in-resistant-starch#section1. DVP


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner