Skip to main content

Røykeslutt med hypnoterapi

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Naturlig helbredelse»]I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til hypnoterapeut Lisbeth Mikalsen fra Oslo Hypnoterapi.[/gdlr_box_icon]

En kveld midt i juli kom det en forespørsel fra en 45 år gammel mann som fortalte at han ønsket å slutte å røyke og spurte om jeg kunne hjelpe. Jeg forklarte hvordan jeg går fram, hva som gir best resultat og at jeg skreddersyr behandlinga til hver klient. Vi hadde en telefonsamtale hvor han bestemte seg for å bruke en modell der man har fire konsultasjoner med fem timer totalt.

Ved første konsultasjon ga mannen utrykk for at han ønsket at jeg skulle følge hans tempo og valg, da han hadde røykt opptil 35 sigaretter daglig i flere år og var bekymret for om han kom til å klare å slutte.

Den første timen kartla vi hva som passet best for ham. Spørsmålet var om han ville redusere antallet sigaretter med en gang eller slutte helt etter siste konsultasjon. Jeg delte mine erfaringer og forklarte at det er en stor forskjell på å forsøke og for alvor bestemme seg for det å slutte. Han bestemte seg for å redusere litt med en gang med mål om å slutte helt etter den tredje gangen.

LES OGSÅ  Cannabis og antibiotikaresistens

Vi begynte å jobbe med bevisstgjøring av selvsnakk og hvor viktig det er for resultatet i en endringsprosess. Han fikk en stor aha-opplevelse da vi gjorde noen øvelser i personlighetsarbeid om valgmuligheter. Mannen fikk også hypnose for å redusere antallet sigaretter til 10 om dagen. Han var storfornøyd etter hypnosen og kjente seg tryggere og mer motivert da han gikk.

Ved andre konsultasjon kom han fornøyd inn på kontoret mitt og sa: ”Dette går mye lettere enn jeg hadde håpet på”. Vi hadde en oppsummering om hvordan uka hadde vært. Han fortalte at han hadde klart seg med 10 sigaretter daglig og at han mente at han ville klare å trappe ytterligere ned før slutten av uka. På slutten av timen fikk han en ny runde med hypnose der vi forsterket det vi hadde gjort første gangen og la til noen nye suggesjoner.

Ved tredje time var mannen fortsatt i en god mestringsmodus og syntes prosessen til da hadde vært enkel, men siden dette var siste dagen, var han også ekstra spent. Under samtalen virket han klar for å bli ferdig med sigarettene, og vi brukte to timer inkludert to runder med hypnose.

Uka etter kom han til sin siste time og hadde da vært helt røykfri uten problemer. Bare i en situasjon i jobbsammenheng hadde han nesten glemt seg, men han hadde tatt seg selv i det. Vi hadde igjen en samtale før hypnoterapien hvor jeg enda en gang forsterket hvor lett og gledelig det var å være røykfri i alle situasjoner.

Min erfaring er at vaneendringer først skjer dersom det foreligger et godt samarbeid mellom klient og terapeut. Derfor tilpasser jeg hver behandling til klientens behov. Bevisstgjøring av ens ”indre stemmer” og ubevisste valg vi ofte foretar, er også viktige for å oppnå gode resultater.

LES OGSÅ  Cannabis mot hodepine og migrene

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om artikkelforfatteren»]Lisbeth Mikalsen (f. 1955) fra Oslo Hypnoterapi (www.oslohypnoterapi.no) er registrert hypnoterapeut og benytter både EFT og hypnoterapi i sin behandling. Hun har også ansvar for opplæring av ”sukkersugspesialistene” (www.sukkersug.no). Mikalsen er nestleder i hypnoseforbundet (www.hypnoseforbundet.no), har mer enn 12 års erfaring, tre hypnoseutdanninger bak seg pluss individuelle tilleggskurs. Hun samarbeidet i noen år med en dansk psykolog som holdt kurs og tilbød utdanning i Norge.

E-post : post@oslohypnoterapi.no, mobiltlf. 962 30 953. Facebook: Oslo hypnoterapi.

Mikaelsen er også å finne på A-medisin Røa i Oslo (www.amedisin.no).[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner