Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2015 > Sammenheng mellom bipolar lidelse og diabetes type 2

Sammenheng mellom bipolar lidelse og diabetes type 2

Mange som har diabetes type 2, sliter også med bipolar lidelse. Kanadiske forskere har studert hjernen til personer med begge disse lidelsene med magnetisk resonansspektroskopi. Både diabetes type 2 og forstadier til diabetes (prediabetes) ser ut til å være risikofaktorer for de endringene i hjernekjemien man ser ved bipolar lidelse. Endringene falt sammen med dårlig psykososial funksjon og kunne indikere redusert energiomsetning (ATP-produksjon) i hjernen. Forskerne mener at funnene har implikasjoner for å bedre diabetesomsorgen hos personer med bipolar lidelse.

En annen måte å vinkle dette på er å anbefale folk med bipolar lidelse å legge om til et kosthold med mye fett og lite karbohydrat. Et slikt kosthold kan kurere diabetes type 2, men vil ifølge den nye studien også kunne fungere ved bipolar lidelse. IM

Kilde:

Hajek T, Calkin C, Blagdon R mfl. Type 2 diabetes mellitus: a potentially modifiable risk factor for neurochemical brain changes in bipolar disorders. Biological Psychiatry 2015; 77: 295-303. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24331546

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar