Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Sitron hjelper deg å tørre mer

Sitron hjelper deg å tørre mer

Ulike smaker skaper ulike reaksjoner i hjernen. I tre eksperimenter har forskere funnet at vår risikoatferd kan økes ved å spise eller suge på noe surt. Nå er det en smule risikabelt i seg selv å gnafse på en sitron, vil kanskje noen mene. Imidlertid stimulerer selve smaken tydeligvis noen signaler i hjernen som gjør at vi blir litt ekstra vågale. Effekten varer angivelig omkring tjue minutter.

Noen tar nok risiko som det er, men for mennesker som for eksempel har angst, kan bare det å gå hjemmefra være krevende. Forskningen på hvordan ulike smaker kan styre vår atferd, kan derfor være til nytte blant annet for denne gruppen mennesker, og gi tips til hvordan det vi spiser kan bidra til å moderere for eksempel angst.

Kilde:

Vi CT, Obrist M. Sour promotes risk-taking: An investigation into the effect of

taste on risk-taking behaviour in humans. Scientific Reports 2018; 8:7987. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29880852

Annonse:

Legg igjen et svar