Skip to main content

Sjokoladekrem fra Geelmuyden

Niels Christian Geelmuyden er både kjent for sin journalistiske suksess, og i kostholdskretser kanskje enda mer for sine bøker om hva mat og drikke inneholder. Sammen med fotograf og matblogger René Zografos har han blant andre utgitt boka Sunnheten på bordet (se egen anmeldelse), som presenterer en rekke oppskrifter på retter lagd av rene, naturlige råvarer. Sommerens dessert her hjemme ble denne sjokoladekremen.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Du trenger:

2 bokser kokosmelk, skal stå i kjøleskapet noen timer før bruk, gjerne over natta
6 ss Sukrinmelis®
4 toppede ss kakao
2 ts vaniljepulver


Slik gjør du:


Bruk kun den stive kokosmassen fra boksene med kokosmelk. Bland massen i en kjøkkenmaskin, miksmaster eller liknende. Tilsett resten av ingrediensene. Kjør videre til du får en glatt sjokoladekrem. Serveres med en gang, men kan fint oppbevares i kjøleskap et par dager.

Vi har brukt kokoskrem istedenfor kokosmelk og har for anledningen krydret med sommerens friske villbringebær fra hagen.

Tips: Sjokoladekremen smaker nydelig sammen med yoghurtfromasjen vi hadde oppskrift på i Helsemagasinet nr. 4/2016!

LES OGSÅ  Marsipan

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner