Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Sjokoladekrem fra Geelmuyden

Sjokoladekrem fra Geelmuyden

Niels Christian Geelmuyden er både kjent for sin journalistiske suksess, og i kostholdskretser kanskje enda mer for sine bøker om hva mat og drikke inneholder. Sammen med fotograf og matblogger René Zografos har han blant andre utgitt boka Sunnheten på bordet (se egen anmeldelse), som presenterer en rekke oppskrifter på retter lagd av rene, naturlige råvarer. Sommerens dessert her hjemme ble denne sjokoladekremen.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

Du trenger:

2 bokser kokosmelk, skal stå i kjøleskapet noen timer før bruk, gjerne over natta
6 ss Sukrinmelis®
4 toppede ss kakao
2 ts vaniljepulver

Annonse:

Slik gjør du:

Bruk kun den stive kokosmassen fra boksene med kokosmelk. Bland massen i en kjøkkenmaskin, miksmaster eller liknende. Tilsett resten av ingrediensene. Kjør videre til du får en glatt sjokoladekrem. Serveres med en gang, men kan fint oppbevares i kjøleskap et par dager.

Vi har brukt kokoskrem istedenfor kokosmelk og har for anledningen krydret med sommerens friske villbringebær fra hagen.

Tips: Sjokoladekremen smaker nydelig sammen med yoghurtfromasjen vi hadde oppskrift på i Helsemagasinet nr. 4/2016!

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”

Legg igjen et svar