Kategorier
Sjokoladekuler
[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
”Kraftmamma” Gry Hammer som serverte snacks i denne spalta i forrige nummer, har også lagd noen deilige sjokoladekuler. Siden det snart er jul og tid for litt ekstra snadder, falt vi for fristelsen til å presentere oppskriften på disse gode munnfullene.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen Oppskrift Gry Hammer
Du trenger:
4 dl mandler
2,5 dl dadler, ferdig bløtlagt og tørket (kjøp gjerne små, myke i en innvandrerbutikk)
3–4 ss råkakao
4 ss ekstra jomfru kokosolje
En klype mineralsalt uten antiklumpemiddel
Slik gjør du:
Bland mandlene i en kjøkkenmaskin med s-blad til mel. Ha deretter i de øvrige ingrediensene og kjør et par minutter til. Massen vil da samle seg i en klump. Hvis ikke det skjer, tilsettes et par ekstra dadler og/eller en ss kokosolje før du blander litt til og ser hva som skjer.
Form massen til kuler og sett kjølig slik at den får “satt seg”. Oppbevar gjerne i glass i frysen eller i kjøleskapet og forsyn deg når det måtte passe.
[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Oppskriften kommer fra»]Gry Hammer er firebarnsmor, matentusiast, journalist og forfatter, og driver blant annet bloggen Fra jord til bord (www.frajordtilbord.no). Oppskriften på sjokoladekulene og mange flere godbiter finner du i hennes bok Sunt snop og snacks (kr 49 som e-bok), som kan kjøpes fra hennes hjemmeside, fra www.duggurd.no, www.naturligliv.no eller www.sanabona.no.[/gdlr_box_icon]