Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Sjokoladekuler


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

”Kraftmamma” Gry Hammer som serverte snacks i denne spalta i forrige nummer, har også lagd noen deilige sjokoladekuler. Siden det snart er jul og tid for litt ekstra snadder, falt vi for fristelsen til å presentere oppskriften på disse gode munnfullene.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Gry Hammer

Du trenger:

4 dl mandler
2,5 dl dadler, ferdig bløtlagt og tørket (kjøp gjerne små, myke i en innvandrerbutikk)
3–4 ss råkakao
4 ss ekstra jomfru kokosolje
En klype mineralsalt uten antiklumpemiddel

Annonse:

Slik gjør du:

Bland mandlene i en kjøkkenmaskin med s-blad til mel. Ha deretter i de øvrige ingrediensene og kjør et par minutter til. Massen vil da samle seg i en klump. Hvis ikke det skjer, tilsettes et par ekstra dadler og/eller en ss kokosolje før du blander litt til og ser hva som skjer.

Form massen til kuler og sett kjølig slik at den får “satt seg”. Oppbevar gjerne i glass i frysen eller i kjøleskapet og forsyn deg når det måtte passe.


Oppskriften kommer fra

Gry Hammer er firebarnsmor, matentusiast, journalist og forfatter, og driver blant annet bloggen Fra jord til bord (www.frajordtilbord.no). Oppskriften på sjokoladekulene og mange flere godbiter finner du i hennes bok Sunt snop og snacks (kr 49 som e-bok), som kan kjøpes fra hennes hjemmeside, fra www.duggurd.no, www.naturligliv.no eller www.sanabona.no.

You may also like
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land
Danske skolejenter fikk rett: Mobilstråling hemmer frøspiring

Legg igjen et svar