Skip to main content

Sjokoladepålegg med 3 ingredienser

Den kjente og dyktige bloggeren, forfatteren og fermenteringseksperten Gry Hammer er aktuell med en ny bok: Den moderne jeger (Cappelen Damm, 2017). Her skriver hun om hvordan man kan få tak i gode råvarer i vårt moderne samfunn. I tillegg deler hun en rekke oppskrifter på god, sunn og bærekraftig mat. Blant oppskrifter på tilberedning av kraft og klør fant vi en oppskrift på sjokoladepålegg som passer både i denne spalta, samt oppå Grys gode surdeigsbrød eller frøknekkebrød.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen    

Du trenger:

  • 3 dl smør og/eller kokosolje (jeg brukte Berit Nordstrands Smøremyk rapskokos1)
  • 2 ss rå kakao
  • 3 ss rå honning

Slik gjør du:

Sørg for at smøret/kokosoljen er romtemperert og at honningen er flytende. Varm den gjerne i vannbad til den blir lett å røre inn i smøret sammen med kakaopulveret.

Sjokoladepålegget holder seg fint i romtemperatur minst en ukes tid. Setter du det i kjøleskapet, holder det naturligvis lenger, men er ikke like smørbart.

Tips:
Trikset er å ha et påbegynt glass kokosolje med cirka 3 dl igjen. Sett glasset et sted i huset som gjør at olja blir myk (ved cirka 24 grader celsius). Så kan du blande i de øvrige ingrediensene rett oppi dette glasset.

LES OGSÅ  Meksikansk-inspirert bacalao

Kilde:

1.  http://www.synnove.no/produkter/berit-nordstrand/sjokolade-50-kakao-kokos


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner