Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Sjokoladepålegg fra Gry Hammer

Sjokoladepålegg fra Gry Hammer

Den kjente og dyktige bloggeren, forfatteren og fermenteringseksperten Gry Hammer er aktuell med en ny bok: Den moderne jeger (Cappelen Damm, 2017). Her skriver hun om hvordan man kan få tak i gode råvarer i vårt moderne samfunn. I tillegg deler hun en rekke oppskrifter på god, sunn og bærekraftig mat. Blant oppskrifter på tilberedning av kraft og klør fant vi en oppskrift på sjokoladepålegg som passer både i denne spalta, samt oppå Grys gode surdeigsbrød eller frøknekkebrød.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen    


Noe godt

Har du et tips til noe godt? Send det gjerne til oss med noen få ord om deg selv, slik at også andre kan få glede av det. E-post: [email protected]

Du trenger:

3 dl smør og/eller kokosolje (jeg brukte Berit Nordstrands Smøremyk rapskokos1)
2 ss rå kakao
3 ss rå honning

Annonse:

Slik gjør du:

Sørg for at smøret/kokosoljen er romtemperert og at honningen er flytende. Varm den gjerne i vannbad til den blir lett å røre inn i smøret sammen med kakaopulveret.

Sjokoladepålegget holder seg fint i romtemperatur minst en ukes tid. Setter du det i kjøleskapet, holder det naturligvis lenger, men er ikke like smørbart.

Tips:
Trikset er å ha et påbegynt glass kokosolje med cirka 3 dl igjen. Sett glasset et sted i huset som gjør at olja blir myk (ved cirka 24 grader Celsius). Så kan du blande i de øvrige ingrediensene rett oppi dette glasset.

Kilde:

1.  http://www.synnove.no/produkter/berit-nordstrand/sjokolade-50-kakao-kokos

You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Bikarbonat
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros

Legg igjen et svar