Skip to main content

Slik endrer trening din personlighet

Vil du bli mer utadvendt (ekstrovert), samvittighetsfull, omgjengelig og åpen for nye opplevelser? Da bør du trene mer!

Forskning viser at fysisk trening ikke bare er bra for fysikken og allmenn, mentalt velvære og funksjon, men også påvirker de nevnte personlighetstrekkene. Dersom vi utvikler disse, vil vi gjøre det bedre seinere i livet: Samvittighetsfulle mennesker får bedre resultater på ulike områder i livet, ekstroverte opplever mer positive følelser, og åpenhet er koblet til intelligens og kreativitet, for å nevne noe.

Dette er vist i en studie på over 6 000 middelaldrende personer som ble fulgt i en periode på over 20 år. Fysisk inaktive oppnår motsatt effekt og blir mindre omgjengelige, samvittighetsfulle og åpne for nye ideer og opplevelser, i tillegg til de andre negative virkningene av å være fysisk inaktiv. Dermed er det bare å sette i gang å trene, siden det er ikke store mengder som skal til for å oppnå gunstige effekter på personligheten, noe som igjen øker sannsynligheten for å oppnå større suksess seinere i livet.

LES OGSÅ  Høyfettkosthold gir bedre utholdenhet

Kilde: Stephan Y, Sutin AR, Luchetta M mfl. Physical activity and personality development over twenty years: Evidence from three longitudinal samples. Journal of Research in Personality 2018; 73: 173–9. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0092656618300175?via%3Dihub


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner