Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Smart hverdags- pedagogikk til foreldre

Smart hverdags- pedagogikk til foreldre

Ønsker du mer tid sammen med barna, samtidig som dere gjør ting som skaper både læring og glede? Da kan du få tips fra erfarne barnehagepedagoger i boka Husmannspedagogikk. Forfatterne forklarer at ”husmannspedagogikk” er ”hverdagen satt i system i en pedagogisk ramme”. Det dreier seg om å skape gode barndomsminner gjennom tilstedeværelse og tilgjengelighet og best mulig bruk av tid.

Forfatterne skriver blant annet at ”mange tror at det å fylle dagene med masse planer og aktiviteter er løsningen på den beste hverdagen og på en god barndom. Sannheten er at både barn og voksne jager gjennom hele uka for å rekke alt, og sliter seg ut av alle planer som må utføres i løpet av tiden man har til rådighet. Vi voksne går med konstant dårlig samvittighet for alt vi skulle ha gjort, men aldri rakk.” Løsningen fra forfatterne er en samværsform de altså kaller husmannspedagogikk. ”Når vi bruker husmannspedagogikk i barnehagene og med våre egne barn, tar vi tak i det første som skjer og spiller videre på det. Vi inkluderer barna i de gjøremål vi voksne allikevel skal gjøre, som å så, plante, høste, reparere, male, spikre, hamre, lage mat, rake, koste etc. Vi prioriterer aktiviteter der natur og hverdagsaktiviteter er i fokus. På den måten opplever vi at skuldrene senker seg, og vi får mye mer tid sammen med barna”, skriver de. Ved å inkludere barna i slike aktiviteter bidrar vi til trygghet, gir omsorg og skaper gode barndomsminner, og dermed et godt grunnlag for læring.

Forfattere: Ellen Nordang Mølmen, Anne Lien Simonsen og Janne Nesset
Tittel: Husmannspedagogikk – oppskrift på en god barndom
Utgiver: Andersrød barnehage (eget forlag)
Utgivelsesår: 2018
ISBN:  Ikke ISBN.
Pris: kr 399; innbundet, 337 sider (https://www.husmannspedagogikk.no/bok/)

Legg igjen et svar