Skip to main content

Smørkaffe

Jeg abonnerer på Helsemagasinet og er en ivrig leser. Jeg har sett nettseminaret til Pål-Esben Wanvig og Dag Viljen Poleszynski om Bulletproof kaffe med smør og ble så inspirert at jeg og har kuttet ut karbohydrater. Jeg drikker nå Bulletproof kaffe med 1 ts Brain Octane oil, cirka 1 ss smør uten salt og litt fløte. Jeg synes jeg har mistet litt fett på kroppen, og det er bra, men jeg er helt tom for energi og føler meg nesten rusa! Er dette vanlig? Har holdt på i over en uke og er sliten av å være så uopplagt! Det føles som om hjernen sover! Det er faktisk noe av det mest ubehagelige jeg har opplevd, jeg følte det som hjernen var satt ut av drift, som om jeg var kraftig ruset (noe jeg aldri har vært ). Alt gikk i veldig sakte fart der oppe!

Jeg er 51 år, så da tar det vel litt tid før kroppen har vendt seg til fettkaffe. Etter å ha drukket fettkaffe i to uker, forsøkte jeg å øke til 2 ts Bulletproof Brain Octane olje. Går det galt, må jeg fly på do. Må jeg øke denne mengden?

Forresten, en gledelig ting: Jeg har ikke lenger halsbrann, noe jeg har slitt med i mange år! Nina Kingell

VOF: Noen som går over til høyfettkosthold, kan føle seg ”tomme” inntil kroppen er blitt vant til å bruke ketoner. Det tar normalt 2–3 uker før man er tilvendt. Flere som driver idrett, har rapportert at de første uka på høyfettkosthold har hatt dårligere ytelse, men at det har tatt seg opp etter 2 uker. Etter 3 er de like spreke eller sprekere enn før.

LES OGSÅ  Kan man få ”bråkete” hjerte av Bulletproof-kaffe

Tida det tar før man er godt tilpasset høyfettkosthold, kan variere med alderen; generelt tar det mer tid jo eldre man er. Enkelte kan ha nytte av å spise litt mer karbohydrat av og til, så det er ikke nødvendig å innta null. De fleste kommer i ketose om de holder seg under 50 g/d. Er man først tilvendt ketoner, kan man av og til øke inntaket av karbohydrat litt fordi Brain Octane gjør at man kommer i ketose selv om man inntar karbohydrater.

Det er også viktig å være klar over at et for lavt inntak av salt (NaCl) kan gjøre at man føler seg slapp. Natrium er et livsviktig mineral som kroppen nøye regulerer blodkonsentrasjonene av via nyrene. De fleste trenger omkring 8–12 gram per dag, det vil si dobbelt så mye som myndighetene mener, og behovet øker desto mindre karbohydrat man inntar. Vi anbefaler derfor alle som har gått over til et ketogent kosthold å innta mer salt, helst fra en kilde som ikke er forurenset av mikroplast.

Dine opplevelser med halsbrann deler vi; det samme skjedde meg i 1993 da jeg gikk over til steinalderkosthold. Siden den gangen har jeg verken opplevd sterkt ubehagelig halsbrann eller å ha mye luft i magen! DVP


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner