Skip to main content

Snacks av kikerter

Fredrikstadjenta Elisabeth Groth driver nettbutikk og blogg med massevis av lavkarbo-oppskrifter under navnet Frøken Holm.  Denne oppskriften med kikerter passer godt i vintermørket, tenkte jeg!

Groth skriver i bloggen at kikerter er rike på mange næringsstoffer, deriblant folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan. De gir bare 164 kcal per 100 g med 9 g protein, vel 27 g lavglykemiske karbohydrater og 2,6 g fett. Det betyr at kikerter er både billig og god snacks.

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Du trenger:

  • 2 bokser kikerter à 380 g
  • 2 ss olivenolje 
  • 1 ts Himalayasalt
  • ½ ts røkt chipotle chilipepper (Meny, Coop Mega)
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du:

helseogkropp.no - pulsetto vagusnervestimulator

Skyll kikertene og rist vannet godt av. Dette er lettest med en sil.


Bland alt godt og spre ertene utover et stekebrett med bakepapir.

Stek ertene på 190 grader i 30–35 minutter. Vend litt på dem innimellom, siden de som ligger ytterst, blir raskere stekt.

Tips fra Frøken Holm: Har du tålmodighet nok til å la dem steke så lenge at de er helt på grensen til å bli for mye stekt, blir de ekstra knasende sprø. Avkjøl helt. 

Tips! Du finner flere oppskrifter fra Elisabeth Groth i hennes blogg på bareholm.no, og nettbutikken finner du på frokenholm.no.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?