Kategorier
Snacks av kikerter
Fredrikstadjenta Elisabeth Groth driver nettbutikk og blogg med massevis av lavkarbo-oppskrifter under navnet Frøken Holm. Denne oppskriften med kikerter passer godt i vintermørket, tenkte jeg!
Groth skriver i bloggen at kikerter er rike på mange næringsstoffer, deriblant folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan. De gir bare 164 kcal per 100 g med 9 g protein, vel 27 g lavglykemiske karbohydrater og 2,6 g fett. Det betyr at kikerter er både billig og god snacks.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Du trenger:
- 2 bokser kikerter à 380 g
- 2 ss olivenolje
- 1 ts Himalayasalt
- ½ ts røkt chipotle chilipepper (Meny, Coop Mega)
- 1 ts tørket timian
Slik gjør du:
Skyll kikertene og rist vannet godt av. Dette er lettest med en sil.
Bland alt godt og spre ertene utover et stekebrett med bakepapir.
Stek ertene på 190 grader i 30–35 minutter. Vend litt på dem innimellom, siden de som ligger ytterst, blir raskere stekt.
Tips fra Frøken Holm: Har du tålmodighet nok til å la dem steke så lenge at de er helt på grensen til å bli for mye stekt, blir de ekstra knasende sprø. Avkjøl helt.
Tips! Du finner flere oppskrifter fra Elisabeth Groth i hennes blogg på bareholm.no, og nettbutikken finner du på frokenholm.no.