Skip to main content

Snacks av kikerter

Fredrikstadjenta Elisabeth Groth driver nettbutikk og blogg med massevis av lavkarbo-oppskrifter under navnet Frøken Holm.  Denne oppskriften med kikerter passer godt i vintermørket, tenkte jeg!

Groth skriver i bloggen at kikerter er rike på mange næringsstoffer, deriblant folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan. De gir bare 164 kcal per 100 g med 9 g protein, vel 27 g lavglykemiske karbohydrater og 2,6 g fett. Det betyr at kikerter er både billig og god snacks.

Du trenger:

  • 2 bokser kikerter à 380 g
  • 2 ss olivenolje 
  • 1 ts Himalayasalt
  • ½ ts røkt chipotle chilipepper (Meny, Coop Mega)
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du:

Skyll kikertene og rist vannet godt av. Dette er lettest med en sil.

Bland alt godt og spre ertene utover et stekebrett med bakepapir.

Stek ertene på 190 grader i 30–35 minutter. Vend litt på dem innimellom, siden de som ligger ytterst, blir raskere stekt.

Tips fra Frøken Holm: Har du tålmodighet nok til å la dem steke så lenge at de er helt på grensen til å bli for mye stekt, blir de ekstra knasende sprø. Avkjøl helt. 

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 2 2017

Tips! Du finner flere oppskrifter fra Elisabeth Groth i hennes blogg på bareholm.no, og nettbutikken finner du på frokenholm.no.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner