Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2015 > Solhatt mot influensa

Solhatt mot influensa

Rød solhatt (Echinacea purpurea) er vist å motvirke influensavirus i in vitro laboratoriestudier (i reagensrør) og er tradisjonelt blitt brukt for å behandle forkjølelser og influensa. En ny studie har sammenliknet effekten av en ny solhattdrikk – Echinaforce Hot Drink fra A. Vogel Bioforce AG – med Tamiflu (oseltamivir), som er den vanligste farmakologiske behandlingen av influensa. Echinaforce Hot Drink er toddy med rød solhatt og svarthyll, produsert på ferske planter som er bearbeidet innen 24 timer etter høsting.

Det ble trukket lodd om hvilken halvpart av 473 pasienter fra Tsjekkia med tidlige influensasymptomer (mindre enn 48 timer gamle) som skulle få Tamiflu i fem dager etterfulgt av fem dager med placebo, og hvilken halvpart som skulle få Echinaforce Hot Drink i ti dager. Andelen deltakere som var blitt bedre eller friske på ettermiddagen, ble så målt og sammenliknet for de to gruppene. Samlet sett var Echinaforce Hotdrink like effektiv som Tamiflu i tidlig behandling av klinisk diagnostisert og virologisk bekreftete infeksjoner med influensavirus. Det var lavere forekomst av komplikasjoner som lungebetennelse, bronkitt og bihulebetennelse og færre bivirkninger som kvalme og oppkast hos dem som fikk en toddy med solhatt. Dette nye produktet ser derfor ut til å være et godt middel mot influensa og er spesielt velegnet for egenbehandling. IM

Kilde:

Raus K, Pleschka S, Klein P mfl. Effect of an Echinacea-based hot drink versus Oseltamivir in influenza treatment:A randomized, double-blind, double-dummy, multicenter, noninferiority clinical trial. Current Therapeutic Research 2015; 77: 66–72. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0011393X15000053

You may also like
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land
Danske skolejenter fikk rett: Mobilstråling hemmer frøspiring

Legg igjen et svar