Skip to main content

Sosial omgangsform halverer risikoen for depresjon

Har du fylt femti og vil minske risikoen for å bli deprimert, er det lurt å finne gode folk å omgås med.

I en studie av over 11 000 voksne personer viste det seg at de som var sammen med familie og venner minst tre ganger i uka, var minst deprimerte.

Merk: Dette gjelder bare hvis man er sammen i virkeligheten. Det hjalp ikke å ha kontakt via telefon eller e-post; man måtte møte ansikt til ansikt. Slik jevnlig sosial omgang halverte risikoen for depresjon i følge denne studien.

Hvem du helst bør omgås med, varierer litt med alderen: De som var i 50- og 60-åra, hadde mest utbytte av å være sammen med venner, mens for dem over 70 var det viktigst å være sammen med familien.

Forutsetningen er naturligvis at samværet ikke var preget av konflikter, men at både barn, barnebarn og besteforeldre oppførte seg ordentlig mot hverandre. ALJ

Kilde: Teo AR, Choi H, Andrea SB mfl. Does mode of contact with different types of social relationships predict depression in older adults? Evidence from a nationally representative survey. Journal of the American Geriatric Society 2015; 63: 2014–2022. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26437566

LES OGSÅ  Det er lurt å støtte andre

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner