Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Sosial omgangsform halverer risikoen for depresjon

Sosial omgangsform halverer risikoen for depresjon

Har du fylt femti og vil minske risikoen for å bli deprimert, er det lurt å finne gode folk å omgås med. I en studie av over 11 000 voksne personer viste det seg at de som var sammen med familie og venner minst tre ganger i uka, var minst deprimerte. Merk: Dette gjelder bare hvis man er sammen i virkeligheten. Det hjalp ikke å ha kontakt via telefon eller e-post; man måtte møte ansikt til ansikt. Slik jevnlig sosial omgang halverte risikoen for depresjon i følge denne studien.

Hvem du helst bør omgås med, varierer litt med alderen: De som var i 50- og 60-åra, hadde mest utbytte av å være sammen med venner, mens for dem over 70 var det viktigst å være sammen med familien. Forutsetningen er naturligvis at samværet ikke var preget av konflikter, men at både barn, barnebarn og besteforeldre oppførte seg ordentlig mot hverandre. ALJ

Kilde:

Teo AR, Choi H, Andrea SB mfl. Does mode of contact with different types of social relationships predict depression in older adults? Evidence from a nationally representative survey. Journal of the American Geriatric Society 2015; 63: 2014–2022. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26437566

Legg igjen et svar