Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2013 > Søtpotetgull


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no!

Du trenger:

2 middels store søtpoteter
1 ss olivenolje, kanskje litt mer
Havsalt/himalayasalt

Andre krydder du kan bruke i tillegg:
pepper
paprikapulver
cayennepepper
rosmarin
timian

Forvarm ovnen til 200 grader. Vask søtpotetene og skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv. Ha potetskivene i en bolle og bland inn olivenoljen.

Annonse:

Legg skivene utover et bakepapirkledt steikebrett, ha over salt og eventuelt annet krydder.

Steikes i 10 minutter, ta ut steikebrettet, snu skivene og krydre på den andre siden. Sett brettet tilbake i ovnen og steik i 10-12 minutter til. ”Gullene” er ferdige når midten er myk og gylden brun og kantene er sprø. Ha over i en skål og server mens de er varme.


Oppskriften kommer fra:

Helsemagasinets administrative leder Birthe Storaker er også en ivrig kokk og kokebokforfatter. Hun er dessuten en av våre medarbeidere som deltok i ”Paleo-utfordringen” som vi skrev om i nr. 6/2013. Sammen med dr.med. Sofie Hexeberg og Kristin Kjellmo Verkinn har hun gitt ut boka Kakefest uten sukker og mel (Cappelen Damm, 2012). Her er hennes tips om hvordan vi kan lage ”potetgull” av søtpoteter.

You may also like
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Brus og barnløshet
Fine lavkarbo-oppskrifter – og noen kloke ord på veien
Kraftbaserte drikker og snop

Legg igjen et svar