Skip to main content

Søtpotetgull

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no![/gdlr_box_icon]

Du trenger:

2 middels store søtpoteter
1 ss olivenolje, kanskje litt mer
Havsalt/himalayasalt
Andre krydder du kan bruke i tillegg:
pepper
paprikapulver
cayennepepper
rosmarin
timian

Forvarm ovnen til 200 grader. Vask søtpotetene og skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv. Ha potetskivene i en bolle og bland inn olivenoljen.

Legg skivene utover et bakepapirkledt steikebrett, ha over salt og eventuelt annet krydder.

Steikes i 10 minutter, ta ut steikebrettet, snu skivene og krydre på den andre siden. Sett brettet tilbake i ovnen og steik i 10-12 minutter til. ”Gullene” er ferdige når midten er myk og gylden brun og kantene er sprø. Ha over i en skål og server mens de er varme.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Oppskriften kommer fra:»]Helsemagasinets administrative leder Birthe Storaker er også en ivrig kokk og kokebokforfatter. Hun er dessuten en av våre medarbeidere som deltok i ”Paleo-utfordringen” som vi skrev om i nr. 6/2013. Sammen med dr.med. Sofie Hexeberg og Kristin Kjellmo Verkinn har hun gitt ut boka Kakefest uten sukker og mel (Cappelen Damm, 2012). Her er hennes tips om hvordan vi kan lage ”potetgull” av søtpoteter.[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner