Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Søtt og sunt

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


I boka Sunt og søtt presenterer Monica Lien kaker, drikke, desserter og annet godt hvor det ikke er brukt sukker som søtning eller mel med gluten. Mange av oppskriftene er også uten melkeprodukter. Ikke alle dessertene er lavkarbo, men noen av oppskriftene har tips til alternativer for å få ned karbohydratnivået. Vi har plukket ut tre oppskrifter til julekosen i år.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Noe godt”]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

Den bakeglade forfatteren Monica Lien vil at sunne godsaker skal smake godt og være  like fristende som sukkervariantene. I boka Søtt og sunt gir hun oss sukker- og glutenfrie oppskrifter på drikker, kaker, konfekt og annet snadder, og mange retter er også uten melk. I boka finner vi også fremgangsmåter for å lage nøttemelk, eget mandelmel, melis og vaniljesukker, i tillegg til en liten innkjøpsguide.

[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Om boka”]Forfatter: Monica Lien Tittel: Søtt og sunt. Kaker-konfekt-desserter-drikke Utgiver: Faktum forlag Utgivelsesår: 2014) ISBN: 978-82-02-45043-4 Pris: kr 174 (www.norli.no)[/gdlr_box_icon]

01_b_dg_91198Fest-brownies

Brownies er ofte en vinner på kakefatet, uansett høytid.

Annonse:

Du trenger (til liten langpanne):

125 gram smør eller klarnet smør 150 gram 70% sjokolade 1,75 dl Bjørkesøt® eller 2 dl Sukrin® 2 egg 1/2 ts vaniljepulver 1,5 ss fettredusert mandelmel 2 ts loppefrøfiber (FiberHusk) 1 ts bakepulver revet skall av 1,5 appelsin 50 gram valnøtter

LES OGSÅ  Fin innføring i lavkarbokosthold og enkle retter for alle

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret og rør i grovhakket sjokolade, deretter søtning (Bjørkesøt eller Sukrin), og så ett egg om gangen. Bland i vaniljepulver, mandelmel, loppefrøfiber, bakepulver og appelsinskall.

Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir. Dryss grovhakkede valnøtter over. Stekes i 18–20 minutter.

Avkjøl kaken litt. Ha deretter formen i kjøleskapet så browniene ”setter” seg. De skal bli helt kalde. Skjær opp i ønsket antall ruter og server. Oppbevares i kjøleskap slik at de holder seg seige.

23_dg_91198Festfin sherryfromasj

For mange består julas desserter ofte av en deilig fromasj. Nedenfor presenterer vi to alternativer. De inneholder fløte, men du kan også bruke en erstatning som kan piskes til krem.

Du trenger (til 4–6 personer):

6 plater gelatin 3 store egg 1 dl Bjørkesøt® eller 1,25 dl Sukrin® 3 dl kremfløte eller erstatning som kan piskes til krem 1 dl sherry 0,5 dl vann

Annonse:
sjokolade - annonse

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann før du visper egg og søtningsmiddel lenge til en tjukk eggedosis. Pisk fløte til myke topper i en annen bolle. Hell sherry og vann i en kjele.

Klem vannet av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Smelt over svak varme på kokeplate. Gelatinen kan selvsagt også smeltes i en bolle over vannbad.

Hell gelatinblandinga i eggedosisen i en tynn stråle mens du pisker kontinuerlig. Pass på at alt blir godt blandet. Sett blandinga i kjøleskapet noen minutter til den så vidt begynner å stivne. Ikke la den stå for lenge!

Rør forsiktig inn den stivpiskede fløten. Hell blandinga i en skål og  sett i kjøleskapet minst 34 timer. Når fromasjen er stivnet, strør du over grovhakkede valnøtter og grovhakket mørk sjokolade.

LES OGSÅ  Dalgona-kaffe

34_dg_91198Fromasj av friske bær

Du trenger (til 4 personer):

7 plater gelatin 400 gram bær 3 egg 1,75 dl Bjørkesøt® eller 2 dl Sukrin® 0,5 ts vaniljepulver 1 dl mager kesam eller fløteerstatning 3 dl kremfløte eller erstatning 1 ss sitronsaft Pynt: Noen hele bær, krem eller grovhakket sjokolade.

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter. Mos bærene i en kjøkkenmaskin eller med en gaffel. Hvis du bruker bringebær eller bjørnebær, kan du gjerne sile mosen for å få ut steinene.

Pisk egg, søtningsmiddel, vaniljepulver og kesam sammen. Pisk lenge, slik at blandinga blir fin og luftig. Pisk kremfløten nesten stiv.

Klem vannet av gelatinplatene og smelt dem på svak varme i 0,5 dl vann blandet med sitronsaft. Hell den smeltede gelatinen i en tynn og jevn stråle i eggeblandingen mens du visper. Bland forsiktig inn krem og moste bær. Smak eventuelt til med litt ekstra søtning.

Hell fromasjen i porsjonsskåler eller i en stor skål. Avkjøl i 34 timer. Pynt med bær og krem og server.

Del gjerne med dine venner

noe godt, Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon