Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Spis egg, unngå hjertesykdom!

Spis egg, unngå hjertesykdom!

Det er ikke lenge siden helsemyndighetene advarte mot å spise egg fordi eggeplommer inneholder mye kolesterol. Heldigvis er egg nå blitt ”frikjent” i debatten om hva som forårsaker hjerte- og karsykdom. Helsemagasinet har gjentatte ganger påpekt at egg er noe av det sunneste man kan spise fordi de inneholder nesten alle næringsstoffene vi trenger i en lettopptakelig form (unntaket er vitamin C). Ikke overraskende viser ny kinesisk forskning at å spise egg reduserer risikoen for å bli rammet av hjerte- og karsykdom. Inntil ett egg om dagen reduserer risikoen for å bli hjertesyk med rundt 12 prosent og reduserer risikoen for å rammes av hjerneslag med opp til 26 prosent, sammenliknet med ikke å spise egg i det hele tatt. Dette kom fram etter at forskerne har studert kostholdet og helsa til over 500 000 personer i alderen 30 til 79 år over en niårsperiode. Selv om dette ikke dreier seg om en eksperimentell studie, føyer studien seg inn i en lang rekke andre studier som gir samme resultat.

I en 27 år gammel studie av en 88 år gammel, normalvektig og svært frisk mann som spiste 25 egg per dag, fant forskerne at han hadde helt normalt kolesterolnivå. Konklusjon: spis så mye egg du lyster! IM

Kilder:

Qin C, Lv J, Guo Y mfl. Associations of egg consumption with cardiovascular disease in a cohort study of 0.5 million Chinese adults. Heart 2018.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29785957

Annonse:

Kern F. Normal plasma cholesterol in an 88-year-old man who eats 25 eggs per day. NEJM 1991; 324: 896–9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1953841

Legg igjen et svar