Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Statiner motvirker positive treningseffekter

Statiner motvirker positive treningseffekter

Statiner brukes i utstrakt grad over hele verden for å motvirke hjerteinfarkt. Forskere fra USA har testet effekten av en type statiner (simvastatin) på en gruppe overvektige eller feite personer som skulle delta i et tre ukers treningsprogram. Forsøkspersonene var alle i risikosonen for å utvikle metabolsk syndrom.

Det ble trukket lodd om hvilken halvpart av gruppa som skulle trene og hvilken halvpart som skulle trene samtidig som de fikk statiner. Forsøket viste at bruken av statiner hindret forsøkspersonene i å få positive effekter av treninga. Dette gjaldt både for kondisjon og endringer i skjelettmuskulaturen. IM

Kilde:

Mikus CR, Boyle LJ, Borengasser SJ mfl. Simvastatin impairs exercise training adaptations. Journal of the American College of Cardiology 2013; 62: 709-14.

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Bikarbonat
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Vitamin D mot trange blodårer
Bedre helse med kostomlegging

Legg igjen et svar