Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Stemmen kan avsløre risiko for utroskap

Stemmen kan avsløre risiko for utroskap

Toneleiet indikerer hvorvidt en mulig partner er trofast eller ei. Menn med dyp stemme og kvinner med lys stemme er oftere utro enn de som har motsatt stemmeleie. Stemmen er koblet til sexhormonene testosteron og østrogen, som har sammenheng med seksuell atferd. På den ene side tiltrekkes vi naturlig av menn med dyp stemme og kvinner med lys, men på den annen side ser det også ut som at vi fra naturens side ”vet” at denne tiltrekningen har en nedside: at personen har en mer utagerende seksuell atferd. I løpet av evolusjonen lærte våre forgjengere ulike måter for å vurdere potensielle partnere på, blant annet å unngå dem som ville bedra oss, og både menn og kvinner bruker stemmen for å ”advare” mulige partnere. Selv om det er skikkelig sexy med en mørk mannsstemme, er det altså kanskje ikke ham du bør satse på at er den mest trofaste partneren.

Kilde:

Connor JJ, Re DE, Feinberg DR. Voice pitch influences perceptions of sexual infidelity. Evolutionary Psychology 2011; 9: 64–78. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22947956

You may also like
Jevninger
Alene i kampen mot kreft
Uberettigede skremsels- propaganda mot vitaminer
Faste i 12 dager – noen erfaringer

Legg igjen et svar