Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Stor tiltro til Are Thoresen

Stor tiltro til Are Thoresen

Da Heléne Atterday (f. 1966) merket en klump i brystet, ble hun urolig. Før hun rakk å få undersøkt hvorvidt det var en kreftsvulst eller en harmløs klump, forsvant den. Det takker hun Are Thoresen for.

Tekst Iver Mysterud    

Heléne er svensk og har bodd 25 år i Norge. Julen 2014 merket hun en markant klump i brystet like ved brystbenet. Den gjorde litt vondt, og hun ble selvsagt urolig. Heléne ringte straks til Ullevål Sykehus og Aleris Røntgen for å bli undersøkt med mammografi. Hun kunne imidlertid ikke få time før etter to måneder.

Heléne var litt etter i kontakt med en venninne, som straks sa at hun burde gå til Are Thoresen. Siden hun hadde fått hjelp av ham før, var hun ikke vond å be. To dager senere fikk hun nålebehandling i Sandefjord, og Thoresen ba henne også om drastisk å kutte ned inntaket karbohydrater. – Jeg gjorde som han sa, men må erkjenne at jeg spiste veldig lite i denne perioden. Det er jo karbohydrater i så mye, og i julen er det vanskelig å holde seg unna karbohydrater, sier Heléne. Hun ble fulgt opp to ganger til med nåler hos Thoresen før mammografitimen.

– Det ble ikke påvist noen klump eller antydning til uregelmessigheter, sier Heléne fornøyd. Dermed fikk hun ikke mulighet til å avklare hva slags svulst hun hadde hatt, men hun var glad til. Heléne flyttet våren 2017 tilbake til Sverige, men vet hvor hjelpen er å finne dersom hun på nytt skulle få helseproblemer. – Are Thoresen er god å ha i møte med smerter og plager, avslutter Heléne Atterday.

Annonse:

Legg igjen et svar