Skip to main content

Stråling og autoimmune sykdommer

Vitamin D-reseptorer er avgjørende for dannelsen av mange av kroppens antimikrobielle peptider og er således en viktig del av kroppens forsvar mot mikroorganismer. Det medfødte immunforsvaret fungerer ikke skikkelig når vitamin D-reseptorene er forstyrret eller blokkert. En slik forstyrrelse kan bidra til en rekke kroniske betennelsessykdommer og autoimmune sykdommer. Det har også vist seg at D-vitaminreseptoren påvirkes av en rekke typer ikke-ioniserende stråling, særlig mikrobølgestråling, som trådløs kommunikasjon baserer seg på. På denne bakgrunn ønsket to forskere å undersøke om skjerming mot stråling kunne bedre forløpet ved autoimmunsykdom.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


Forskerne baserte seg på rapporter om at mennesker med autoimmune sykdommer var blitt bedre ved å ha på seg klær/utstyr som skjermer mot stråling og utviklet en standardisert ”nattlue” med innvevde sølvtråder. Denne skal beskytte hjernen og hjernestammen mot mikrobølgestråling. Forskerne fikk kontakt med 64 pasienter med ulike autoimmunsykdommer (leddgikt, lupus, MS, Sjøgrens syndrom og cøliaki), og alle fikk en gratis nattlue. Fordi alle disse pasientene var syke og mange i behandling, bestemte forskerne av etiske grunner at de ikke delte ut ”placeboluer” uten sølvtråder. Pasientene ble bedt om å ha på seg luene i fire timer om natta og fire timer på dagtid. De fleste merket umiddelbar bedring. Pasientene rapporterte selv om lua ikke hadde noen effekt. Kategoriene var ingen, svak, klar og sterk effekt. Nitti prosent av pasientene rapporterte om klar eller sterk bedring i sine symptomer, og effekten så ut til å vedvare i flere måneder. Dette indikerer at strålingsbeskyttelse kan bli en viktig del av behandlinga av personer med autoimmune sykdommer. IM

LES OGSÅ  Barn og mobilstråling

Kilde:

Marshall TG, Heil TJR. Electrosmog and autoimmune disease. Immunologic Research 2016. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27412293Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner