Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Stresset? Litt meditasjon hjelper

Stresset? Litt meditasjon hjelper

 

Mange mennesker har det veldig travelt for tiden, og mange av oss står stadig overfor stressende situasjoner både privat og i jobbsammenheng. Vi har hørt at det er lurt å roe ned, og at for eksempel meditasjon er en god måte å håndtere stress på. Den gode nyheten for deg som ikke har tid (!) til å reise på lange meditasjonssamlinger eller følge kurs som går over flere uker, er at det slett ikke skal mye meditasjon til for å stresse ned: En studie viste at 75 minutters meditasjon fordelt på tre dager, altså rundt 25 minutter hver dag, gir god effekt mot psykisk stress, spesielt for deg som ellers er mye i farta og har et hektisk liv uten å tenke så mye på meditasjon og liknende i hverdagen. Trikset er å sette av en liten halvtime til å fokusere på pust, oppmerksomhet og bare ”være til stede”. Resultatet er lavere nivåer av stresshormonet kortisol og mindre opplevd stress i situasjoner som ellers vært stressende.

Kilde:

Creswell JD, Pacilio LE, Lindsay EK mfl. Brief mindfulness meditation training alters psychological and neuroendocrine responses to social evaluative stress. Psychoneuroendocrinology 2014; 44: 1–12.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24767614

You may also like
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land
Danske skolejenter fikk rett: Mobilstråling hemmer frøspiring

Legg igjen et svar