Skip to main content

Styrking av immunforsvaret

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Naturlig helbredelse»]I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til Anne Karin Gjørtz ved Alternativ Medisin Røa i Oslo.[/gdlr_box_icon]

Mange mennesker er aldri helt friske. Noen gjennomgår den ene infeksjonen etter den andre og får aldri noen forklaring på hvorfor de blir syke. Legen skriver gjerne ut den ene antibiotikakuren etter den andre ved mistanke om bakterieinfeksjon. Dette forstyrrer tarmens bakterieflora, som er der for å beskytte oss. Resultatet blir gjerne enda dårligere helse, og pasientene kommer inn i en ond sirkel. Heldigvis legger helsemyndighetene nå restriksjoner på legenes mulighet til å skrive ut antibiotika til alle mulige tilstander, og heldigvis begynner stadig flere å etterleve disse.

For mange år siden kom ei dame til meg med meget dårlig immunforsvar. Hun opplevde luftveisproblemer flere ganger i året, noe som satte henne fysisk sterkt tilbake. Det var nesten slik at bare noen nevnte ordet forkjølelse, var kvinnen i gang med å utvikle en ny sykdom.

Hennes store lidenskap var å få bevege seg ute i naturen sommer og vinter, men fordi hun stadig fikk nye infeksjoner, måtte hun være litt forsiktig med slike aktiviteter. Kvinnen hadde også fått konstatert astma og var til jevnlige kontroller.

LES OGSÅ  Lipoproteinene – immunforsvarets helter

Vi startet med soneterapi og akupunktur. Hun fikk behandlinger to ganger i uka en periode, og hun ble sakte sterkere. Det var mye avfallsstoffer i systemet hennes, noe som krevde en stor og lang utrensing. Etter hvert så vi at det gikk lenger og lenger tid mellom hver ny luftveisinfeksjon, og kroppen ble sterkere og sterkere.

Av og til merket kvinnen at hun var i ferd med å bli syk igjen. Da ringte hun omgående, og vi ga henne akutt behandling i tillegg til vanlig vedlikeholdsbehandling. Med dette regimet holdt vi henne frisk. Kvinnen ble mer bevisst på sine grenser og lærte seg å lytte til kroppen i tide.

Etter alle infeksjonene hun hadde vært gjennom, hadde hun mange ”arr” på lungene. Kvinnen var mer sårbar enn andre, og derfor følger vi henne opp jevnlig.

I tillegg til soneterapi og akupunktur har vi snakket mye om betydningen av et optimalt kosthold og ulike kosttilskudd. Blant annet har vi anbefalt Molkosan og ”snille” tarmbakterier for å gjennoppbygge tarmfloraen, slik at den bidrar til å styrke hennes immunforsvar.

Det er sentralt å forstå at det viktigste grunnlaget for god helse er det vi putter i munnen av vått og tørt. Vi bygger nye celler hvert sekund hele livet, og en forutsetning for at cellene skal fungere optimalt, er at vi fôrer kroppen riktig.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om forfatteren»]Anne Karin Gjørtz (f. 1955) er utdannet sykepleier fra Nasjonalforeningen i Ålesund 1980, soneterapeut og akupunktør og startet klinikken Alternativ Medisin Røa i Oslo for over 20 år siden (www.amedisin.no). I dag er 15 terapeuter tilknyttet klinikken, hvor et viktig fokus er kosthold og ernæring. De siste seks åra har Gjørtz deltatt i Kostreform for bedre helse (kostreform.no) for å være med og spre budskapet om at den enkelte kan hjelpe seg selv til en bedre hverdag med et optimalt kosthold. Kontakt: 22 73 27 70  eller anne.karin@amedisin.no.[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner