Skip to main content

Sukker og Alzheimers

Dette er kanskje ingen nyhet for Helsemagasinets lesere, men akkurat denne studien om sammenhengen mellom sukker og Alzheimers, er ganske fersk. I studien sammenliknet forskere hjernevev fra personer med og uten Alzheimers og vurderte hvordan sukker (glukose) i kosten påvirker enzymer som er viktige i tidlige stadier.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Forskerne oppdaget hvordan sukkerinntaket kunne skade et enzym som kalles MIF (makrofagmigrasjon inhibitorisk faktor). Dette enzymet har normalt en viktig rolle i å motvirke dannelsen av abnorme proteiner i hjernen, og som er karakterisk for Alzheimers. Sukker hemmer delvis noen av funksjonene til MIF og hemmer andre funksjoner fullstendig, noe som kan føre til et vendepunkt som gjør at Alzheimers fritt kan utvikle seg.


Blant mange andre negative virkninger av sukker ser det ut til at de som spiser mye søtt, har økt risiko for å utvikle demens og kognitiv svikt på sine eldre dager. ALJ

Kilde:


Kassaar O, Pereira Morais M, Xu S mfl. Macrophage migration inhibitory factor is subjected to glucose modification and oxidation in Alzheimer’s disease. Scientific Reports 2017; 7; 42874. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28230058

LES OGSÅ  Hyperbar oksygenbehandling har enormt potensial

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner