Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Sukker og Alzheimers

Sukker og Alzheimers

Dette er kanskje ingen nyhet for Helsemagasinets lesere, men akkurat denne studien om sammenhengen mellom sukker og Alzheimers, er ganske fersk. I studien sammenliknet forskere hjernevev fra personer med og uten Alzheimers og vurderte hvordan sukker (glukose) i kosten påvirker enzymer som er viktige i tidlige stadier.

Forskerne oppdaget hvordan sukkerinntaket kunne skade et enzym som kalles MIF (makrofagmigrasjon inhibitorisk faktor). Dette enzymet har normalt en viktig rolle i å motvirke dannelsen av abnorme proteiner i hjernen, og som er karakterisk for Alzheimers. Sukker hemmer delvis noen av funksjonene til MIF og hemmer andre funksjoner fullstendig, noe som kan føre til et vendepunkt som gjør at Alzheimers fritt kan utvikle seg.

Blant mange andre negative virkninger av sukker ser det ut til at de som spiser mye søtt, har økt risiko for å utvikle demens og kognitiv svikt på sine eldre dager. ALJ

Kilde:

Kassaar O, Pereira Morais M, Xu S mfl. Macrophage migration inhibitory factor is subjected to glucose modification and oxidation in Alzheimer’s disease. Scientific Reports 2017; 7; 42874. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28230058

Annonse:
You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar