Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Sukker øker faren for leverkreft

Sukker øker faren for leverkreft

En studie av mus viser at sukker øker risikoen for å utvikle leverkreft. I studien ble hunnmus eksponert for et stoff som framkaller leverkreft (dietylnitrosamin) og gitt fôr med varierende innhold av sukker og fett. Mus som fikk et høyt sukkerinnhold i kostholdet, utviklet flest kreftsvulster, mens fettinntaket påvirket ikke svulstdannelsen. Et høyt blodsukkernivå etter et måltid og forhøyet insulinnivå i fastende tilstand økte også risikoen for svulstdannelse, mens fedme og fedmerelaterte problemer ikke gjorde det.

Musestudier er ikke direkte overførbare til mennesker, men forskerne påpekte denne studien indikerer at en reduksjon av sukkerinnholdet i kostholdet kan være en effektiv og gjennomførbar strategi for å redusere risikoen for å utvikle leverkreft også for vår art. IM

Kilde:

Healy ME, Lahiri S, Hargett SR mfl. Dietary sugar intake increases liver tumor incidence in female mice. Scientific Reports 2016; 6: 22292. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4770276/

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Oppdatering om stråling fra andre land

Legg igjen et svar