Skip to main content

Sukkeravhengighet

[wcm_restrict]

Naturlig helbredelse
I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til sukkeravhengighets-terapeut Bente Josefsen i selskapet Frisk uten sukker.

Ola skrev til meg i mars 2018. Han var i 40-årene og led av irritert tarmsyndrom, psoriasisartritt, søvnapné og ME og var totalt sengeliggende. Ola ble sykemeldt 3,5 år tidligere, da han var helt utmattet og hadde mye smerter. Han hadde lurt på om han var sukkeravhengig siden han var ganske ung, men hadde ikke pålitelig informasjon om tilstanden. 

Ola hadde mistet karriere, helse, kone, familie, hobbyer, venner og økonomi. Han bodde da i en gammel campingvogn. Ola hadde prøvd å få hjelp, men ikke funnet det og erkjente at det ikke kom til å være lett, men var innstilt på å leve med sykdommen. Alternativt trodde han ikke han hadde lenge igjen. 

Da Ola oppdaget Bente, fikk han håp om å få hjelp ut av avhengigheten. For første gang pekte noen direkte på det han var sikker på var årsaken til alle sine helseplager.

LES OGSÅ  Sukkersug

Ola veide da 138 kg, og med en høyde på 168 cm var hans kroppsmasseindeks (KMI) hele 47,3. Han hadde tidligere sluttet både å snuse og røyke, fra 30 sigaretter om dagen til null. Med inntak av sukker var det umulig å slutte helt, og glippene kom tett og ofte. 

Da Ola ble med på Frisk uten sukker sitt kurs våren 2018, utpekte han seg fort i gruppa som en svært motivert og reflektert deltaker. Han forbauset alle med hvor fort han kom i bedre form. Etter kort tid gikk han fra å være totalt sengeliggende til å klare korte turer. 

Et år etter kurset skrev Ola til meg på nytt: ”Jeg vil gjerne takke deg for at du har gitt meg livet tilbake. Selv om jeg hadde et håp, hadde jeg aldri trodd at jeg kunne bli mye bedre så fort av å bli med på kurset ditt.” 

Gjennom kurset hadde Ola ikke bare lært hvordan han skulle kvitte seg med sukkeret som har gjort ham så syk, men han synes jeg hadde gitt ham dyp innsikt i hvordan han kunne mestre livet på mange plan. 

Magesmertene, irritert tarmsyndrom og leddsmertene var omtrent borte. Han følte seg gradvis mindre utmattet og blir stadig bedre. Ola kunnet gjenoppta et sosialt liv og kunne gjøre mer og mer av de gode tingene i livet. Fra å være helt sengeliggende hadde han begynt å få en aktiv fritid og kunne øke aktivitetsnivået hele tiden. Ola hadde blitt nesten 30 kg lettere enn på det tyngste.

Han skrev: ”Det aller beste er nok det som har skjedd mentalt. Jeg ser generelt lysere på livet, er mindre nedstemt og tåler vanskelige ting bedre. For et år siden strevde jeg med å finne en grunn til å leve. Nå planlegge jeg et karrierebytte. Jeg er forvandlet fra å være pasient og er på vei til å bli en ressurs.”

LES OGSÅ  Hjelp mot sukkeravhengighet

Allerede et par dager i kurset snudde den negative spiralen seg for Ola. Han sank ikke lenger dypere og dypere ned, og siden har det bare gått oppover. Ola er fremdeles ikke i helt i mål, men han lever et liv i tilfriskning, et liv med glede, optimisme og framgang. Klienter som Ola er en glede å følge.

Om forfatteren
Bente Josefsen (f. 1974) fra Harestua er daglig leder av selskapet Frisk uten sukker. Hun har sin bakgrunn fra avhengighetsmedisin, med fordypning i sukkeravhengighet. Josefsen er utdannet sukkeravhengighetsterapeut hos Bittens Addiction i Sverige (www.bittensaddiction.com).

I tillegg har hun tatt fordypningsstudier i sukkeravhengighet hos Gorski Cenaps Corporation i USA. Josefsen er også utdannet friskvernkonsulent og kommunikolog (tverrfaglig metakomptanse innen kommunikasjon og forandring).

Frisk uten sukker er det eneste norske selskapet som er spesialisert på sukkeravhengighet, og som holder nettbaserte kurs kun for sukkeravhengige. Josefsen tilbyr også foredrag til konferanser, bedrifter, etater, skoler og institusjoner.

E-post: bente@friskutensukker.no; nettside: www.friskutensukker.no

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner