Skip to main content

Sukkerfritt kakestrø

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

Jeg falt for denne kreative måten å lage fargerikt kakestrø på. Det er lagd av kokosmasse, stevia og naturlige fargestoffer fra bær, grønnsaker og andre matvarer. Tipset og inspirasjonen kom fra Anette Halvorsen, som driver bloggen Mjuuuglys, og jeg har forsøkt noen flere fargestoffer enn de hun foreslår. Bruk fantasien selv! Det endelige produktet smaker ikke mye og blir supert strø til for eksempel hjemmelagd is, muffins eller andre kaker.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Du trenger:

Ca. 1 dl kokosmasse pr. farge

En klype steviapulver

Eventuelt litt vaniljepulver som smakstilsetning

”Fargestoff” som røres i kokos- og stevia-blandingen.

Slik gjør du:

Bland kokosmasse, steviapulver og eventuelt smakstilsetning, og rør inn fargestoff i ønsket mengde.

Strøet tørkes i en dehydrator på 41 grader eller i stekeovn på svak varme i cirka et døgn. Pass på at strøet er helt tørket og at det oppbevares tørt, ellers vil det mugne.

LES OGSÅ  Torskekoteletter med bakte rødbeter og asparges

Forslag til fargestoffer:

Lys rosa: En neve frosne og tinte jordbær eller bringebær. Hell av overflødig væske, mos bærene og bland med kokos og stevia.

Knall rosa: Rødbetesaft presset fra ferske rødbeter og silt. Blandes med kokos og stevia.

Lilla: En neve frosne og tinte blåbær. Hell av overflødig væske, mos bærene og bland med kokos og stevia.

Brunt: En skvett kaffe. Bland i kokos og stevia, eventuelt også litt kakao som smakstilsetning.

Hvitt: Kun kokosmasse og stevia.

Gult og oransje: Gulrotsaft og saft fra rød, gul og oransje paprika. Saften presses i juicepresse og røres i kokosblandingen.

Grønn: Her er det brukt konditorfarge fra Wilton, men hva med å prøve spinat eller grønn paprika?

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Oppskriften kommer fra»]Anette Halvorsen har ME og er opptatt av å lage næringsrik, naturlig og ren mat som bygger kroppen og ikke bryter den ned mer enn nødvendig. Hun deler sine glutenfrie, sukkerfrie og laktosefrie oppskrifter på bloggen http://mjuuugly.blogg.no/[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner