Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Svimmelhet

 

Jeg har vært fast abonnent på Helsemagasinet siden starten og synes det er interessant å lese ”Fra innboksen”. Jeg er en mann på 68 år, normal vekt, blodtrykk og puls og trener regelmessig, men har i en periode på 3–4 måneder hatt problemer med svimmelhet om morgenen. Idet jeg står opp, må jeg sitte med hendene bak og støtte overkroppen inntil svimmelheten forsvinner. Det har gjerne vart i 10–15 sekunder, hvoretter jeg har kunnet reise meg opp, stå litt og deretter begynne å gå.

Jeg tar ikke medikamenter av noe slag, kun rene vitaminer og mineraler som tilskudd. Etter min oppfatning går mange plager over av seg selv etter litt tid, men svimmelheten har ikke forsvunnet. Den gjentok seg hver morgen. Siden jeg har vært opptatt av både trening, kosthold og ernæring, lette jeg litt i mine notater og fant ut at jeg ville prøve mangan (5 mg) og tiamin (fikk resept på 150 mg). Etter ganske kort tid etter at jeg tok disse tablettene, forsvant svimmelheten helt. Den har siden ikke kommet tilbake selv om jeg ikke fortsatte å ta tablettene regelmessig. Er dette tilfeldigheter eller kjenner Helsemagasinet til om dette mineralet og vitaminet kan ha virkning som skissert?

Per E. Ågren

VOF: Takk for interessante opplysninger. Vi kjenner ikke til studier som viser at mangan og tiamin (vitamin B1) kan motvirke svimmelhet, men en mulighet er at du har hatt mangel på disse næringsstoffene, som er viktige for cellenes ATP-produksjon. Svimmelhet (vertigo) kan skyldes sykdom, men kan også være en normal reaksjon på uvante bevegelser (sitte på en karusell), tretthet eller sterke følelser. Det kan også skyldes mangel på næringsstoffer som kreves av balansesystemet i hodet, blant annet de du nevner. Dersom en slik tilstand vedvarer over tid, anbefaler vi sterkt å oppsøke lege for eventuelt å få avkreftet muligheten for virus på balansenerven eller andre alvorlige tilstander. DVP

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Oppdatering om stråling fra andre land
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?

Legg igjen et svar