Skip to main content

Talg

[wcm_restrict]

Hvor kan man få tak i talg? 

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Anders Morstad


VOF: Talg er blant annet innvollsfett fra drøvtyggere, særlig sau og storfe. Det består mest av blandede triglyserider (fett) med mettede fettsyrer som stearin-, palmitin- og oljesyre. Oksetalg smelter ved 40–46 °C. Jeg vet ikke hvor du kan få tak i talg, men foreslår å spørre en slakter eller en som jakter på storvilt. Jeg fant en nettside som gir tips: frkgammeldags.wordpress.com/2014/01/12/utsmeltet-talg/.

Der anbefales også en slakter, eventuelt at man spør etter det i en Coop-butikk eller hos Meny, som kan være behjelpelig med å bestille det. En annen mulighet er å forespørre Angus gårdskjøtt, som selger kjøtt i pakninger på 18–25 kg med forskjellige kategorier: https://www.angusgardskjott.no/kjope_kjott.aspx. 


Vi mottar gjerne tips tilbake etter at du har forsøkt forskjellige muligheter. DVP

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner