Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Talg

Hvor kan man få tak i talg? 

Anders Morstad

VOF: Talg er blant annet innvollsfett fra drøvtyggere, særlig sau og storfe. Det består mest av blandede triglyserider (fett) med mettede fettsyrer som stearin-, palmitin- og oljesyre. Oksetalg smelter ved 40–46 °C. Jeg vet ikke hvor du kan få tak i talg, men foreslår å spørre en slakter eller en som jakter på storvilt. Jeg fant en nettside som gir tips: frkgammeldags.wordpress.com/2014/01/12/utsmeltet-talg/.

Der anbefales også en slakter, eventuelt at man spør etter det i en Coop-butikk eller hos Meny, som kan være behjelpelig med å bestille det. En annen mulighet er å forespørre Angus gårdskjøtt, som selger kjøtt i pakninger på 18–25 kg med forskjellige kategorier: https://www.angusgardskjott.no/kjope_kjott.aspx. 

Vi mottar gjerne tips tilbake etter at du har forsøkt forskjellige muligheter. DVP

Annonse:
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen et svar