Kategorier
Tante Lises deilige dyppesaus
Tekst Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Mennesker har dyppet mat i sauser og andre ting i årevis. Worcestershiresaus er en gjæret væske som ble oppfunnet i byen Worcester i Worcestershire, England, i første halvdel av 1800-tallet. Den brukes til å sette mer smak på ulike retter, inkludert Cæsars salat og hardkokte egg fylt med plomme blandet med majones og sennep.
Da jeg var barn, dyppet vi forskjellige ting i min danske tante
Lises deilige, fete rømmesaus. På 1980-tallet gikk det imidlertid mest i potetgull. Fortsatt hender det at jeg sniker meg til en og annen slik ”synd”, men tante Lises saus er like god til grønnsaker. Eller kanskje du kan lage ditt eget ”potetgull” av mindre karbohydratholdige produkter? Dyppesausen kan også brukes som tilbehør for eksempel til kylling eller svinekoteletter og andre retter som det smaker godt med karri til.
Du trenger:
2 dl sæterrømme
2 dl majones
Ca. 2 ts karri
Ca. 1–2 ts Worcestershiresaus
litt salt og pepper
Slik gjør du:
Bland alt sammen. Sett til krydderet og ta en smakebit for å finne ut om du trenger mer.
Lag en porsjon til, siden den første raskt blir spist opp.
/wcm_restrict]