Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Tante Lises deilige dyppesaus

Tante Lises deilige dyppesaus

Tekst Anne Lene Johnsen   

Mennesker har dyppet mat i sauser og andre ting i årevis. Worcestershiresaus er en gjæret væske som ble oppfunnet i byen Worcester i Worcestershire, England, i første halvdel av 1800-tallet. Den brukes til å sette mer smak på ulike retter, inkludert Cæsars salat og hardkokte egg fylt med plomme blandet med majones og sennep.

Da jeg var barn, dyppet vi forskjellige ting i min danske tante

Lises deilige, fete rømmesaus. På 1980-tallet gikk det imidlertid mest i potetgull. Fortsatt hender det at jeg sniker meg til en og annen slik ”synd”, men tante Lises saus er like god til grønnsaker. Eller kanskje du kan lage ditt eget ”potetgull” av mindre karbohydratholdige produkter? Dyppesausen kan også brukes som tilbehør for eksempel til kylling eller svinekoteletter og andre retter som det smaker godt med karri til.

Du trenger:

Annonse:

2 dl sæterrømme

2 dl majones

Ca. 2 ts karri

Ca. 1–2 ts Worcestershiresaus

litt salt og pepper

Slik gjør du:

Bland alt sammen. Sett til krydderet og ta en smakebit for å finne ut om du trenger mer.

Lag en porsjon til, siden den første raskt blir spist opp.

Legg igjen et svar