Skip to main content

Tante Lises deilige dyppesaus

[wcm_restrict]

Tekst Anne Lene Johnsen   

Mennesker har dyppet mat i sauser og andre ting i årevis. Worcestershiresaus er en gjæret væske som ble oppfunnet i byen Worcester i Worcestershire, England, i første halvdel av 1800-tallet. Den brukes til å sette mer smak på ulike retter, inkludert Cæsars salat og hardkokte egg fylt med plomme blandet med majones og sennep.

Da jeg var barn, dyppet vi forskjellige ting i min danske tante

Lises deilige, fete rømmesaus. På 1980-tallet gikk det imidlertid mest i potetgull. Fortsatt hender det at jeg sniker meg til en og annen slik ”synd”, men tante Lises saus er like god til grønnsaker. Eller kanskje du kan lage ditt eget ”potetgull” av mindre karbohydratholdige produkter? Dyppesausen kan også brukes som tilbehør for eksempel til kylling eller svinekoteletter og andre retter som det smaker godt med karri til.

Du trenger:

2 dl sæterrømme

2 dl majones

Ca. 2 ts karri

Ca. 1–2 ts Worcestershiresaus

litt salt og pepper

Slik gjør du:

Bland alt sammen. Sett til krydderet og ta en smakebit for å finne ut om du trenger mer.

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 6 2012

Lag en porsjon til, siden den første raskt blir spist opp.

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner