Skip to main content

Tilbakevendende bihulebetennelser

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Naturlig helbredelse»]I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til naturmedisiner Torild Schei på Kleppe ved Stavanger.[/gdlr_box_icon]

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

En kvinne på 46 kom til meg første gang i september 2015. De siste åtte åra, særlig vinterstid, hadde hun hatt mellom tre og fem antibiotikakurer i året på grunn av tilbakevennende bihulebetennelser. Det var blitt tatt CT av bihulene to ganger med konstaterte innsnevringer i bihulene bak kinnbeina. Disse var tette, og det kjentes alltid ømt ved trykk på kinnbeina. Dette fantes det dessverre ingen effektiv behandling mot annet enn antibiotika ved behov.

En arbeidskollega anbefalte henne å komme til meg for fotsonebehandling. Kvinnen bestemte seg motvillig til å prøve. Etter å fått avkreftet eventuelle kontraindikasjoner startet jeg behandlinga. Hun hadde da ikke bihulebetennelse, men ønsket å forebygge framtidige infeksjoner.

Det enestående med fotsonebehandling er at man kan behandle hele kroppen gjennom begge føttene. Dette gjør at terapeuten kan registrere endringene som skjer underveis. Jeg trener på å søke årsaken til problemene. Da nytter det ikke kun å behandle selve problemet.


I hennes tilfelle var bihuler og neseslimhinner, lever, lymfene til tarmen og tarmen de mest belastede områdene. Jeg forklarte viktigheten av å gjenopprette balansen i disse organene. Leveren hadde tegn til forsuring i kroppsvevet og svikt i mineralopptaket. Hele området omkring leveren smertet, noe som kunne forklare den ekstreme trøttheten hun kjente. Hun manglet helt energi, var stiv i høyre skulder og hadde vond nakke, følte seg aldri helt frisk og var i perioder avhengig av nesespray. Bihulene var ekstremt ømme og neseslimhinnene såre. Magen skiftet mellom diaré og forstoppelse, noe som med stor sannsynlighet er et direkte resultat av alle antibiotikakurene opp gjennom åra – mellom 30 og 40 på åtte år! Den tanken hadde ikke streifet henne. Hun hadde ikke tatt en eneste probiotikakur i løpet av disse åra. Jeg ba henne ta en boks multidophilus for å få tarmfloraen i balanse i tillegg til en to ukers nyrerens bestående av en halv liter persillete per dag. Det viste seg at hun drakk lite, så jeg ba henne om å drikke 1–1,5 liter romtemperert vann per dag. Behandlinga setter i gang en avgiftning, og det er da viktig å stimulere nyrene.


Kvinnen kom til neste behandling etter en uke. Hun fortalte at når hun la hodet på puta om kvelden, kjente hun det begynte å renne ”noe” fra bakre del av nesa og ned i halsen. Jeg sa det kom fra bihulene og er en del av utrensinga. Hun ble skikkelig dårlig i magen – oppblåst med varierende grad av kvalme og diaré.

LES OGSÅ  Refleksologi – en vei til god helse

Kvinnen kom tilbake etter tredje behandling og kjente at energien begynte å komme tilbake. Det fortsette å renne i bihulene og ned i halsen, og magen var stabilt dårlig. Etter femte behandling gikk den nokså stabile diareen over til full forstoppelse. Før sjette behandling hadde det meste ordnet seg: Nyrene var bedre, energien var tilbake, og smertene i kinnbena, skulderen og nakken var borte. Forstoppelsen hang imidlertid igjen. Hun tok en ny kur med multidophilus, og i tillegg ba jeg henne ta et til to glass vann daglig med et magnesiumrikt mineraltilskudd.

Etter to uker hadde forstoppelsen løsnet og magen var tilnærmet normal. Kvinnen fortsatte med en behandling etter 3 og deretter etter 4 uker og kom seg gjennom vinteren kun med et par forkjølelser. Hun ble like overrasket hver gang over at forkjølelsen ikke satte seg i bihulene. Dette ble hennes første vinter uten antibiotika.

Kvinnen fortsatte å komme til behandling en gang i måneden våren, sommeren og høsten 2016. Hun hadde en forkjølelse tidlig på høsten, men også denne gikk over uten at bihulene ble tette. Immunsystemet og tarmen var nå så bra at jeg i november foreslo at vi ikke satte opp noen ny time. Jeg sa hun kunne ta kontakt når behovet melder seg.

Kvinnen kom tilbake for en behandling i mars. Nå har hun vært gjennom to vintre og klart seg selv uten kurer. Hatt et par forkjølelser, men ikke mer enn normalt for en som jobber tett på barn. Hun kom tilbake etter tre måneder uten behandling og kjente at dette gjorde godt og beskriver seg selv som et nytt menneske etter disse behandlingene. Magen har det godt, og energien er på topp. Antibiotikakurene er historie. Bedre kan det neppe bli.

LES OGSÅ  Energimedisin mot smerte

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om forfatteren»]Torild Schei (f. 1964) er utdannet naturmedisiner ved Naturheilschule Skandinavia (1995–98) med fotsoneterapi etter Ersdal-metoden som hovedterapi. Hun har drevet egen praksis i Stavanger-området siden 1996. E-post: torisch@online.no

Nettside: www.torilds-fotsoneterapi.no[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner